TINN-SILVER

Tinnemans TINN-SILVER båtvarv har tillverkat fartyg sedan 1937, och professionella aluminium båtar i över 20år.

I över två decennier har Tinn-Silver varit en pionjär och expert inom design och konstruktion av solida, mångsidiga aluminiumbåtar. Det Hollänska varvet som nu drivs i fyra generationer allt sedan 1930 talet fortsätter att utveckla nya båtmodeller. Den  största styrkan är fortfarande ren funktionell design, överlägsen svetsning, perfektion i alla små detaljer och den tilltalande finishen. Tinn-Silver-båtarna är utmärkta för statliga myndigheter som sjöräddning, brandkår, polis och räddningskår. Men Tinn-Silver-båtarna fungerar såklart lika bra som fiskebåtar och fritidsbåtar.

Tinn-Silver har designat många standardmodeller genom åren, men vår kunskap, erfarenhet och kundfokus gör att vi kan bygga den perfekta aluminiumbåten helt anpassad för varje kund. Det vill säga, hos oss får du din nya båt skräddarsydd för just dina behov.

Som kund pratar du direkt med oss på EssMarin om din framtida båt. Korta kommunikationsvägar till produktionen, snabb återkoppling på tekniska lösningar och en ständig kundfokus kännetecknar Tinn-Silver och oss på EssMarin som är deras representant i Norden.

Alla Tinn-Silver båtar är:
  • Robust och mångsidig
  • Överlägsen svetsad och perfekt färdig
  • Underhållsvänlig och formstabil
  • Byggd med 4 till 5 mm havsvattenbeständig aluminium
  • Utrustad med dubbel självdränerande durk och en tät flyttank i botten.
  • Helt specialbyggd i våra egna produktionshallar med ett urval av många alternativ

Med våra aluminiumbåtar kan du njuta av många år av lågt underhåll, prisvärt och säkert seglingsnöje. Nyfiken på möjligheterna? Kom förbi för råd eller kontakta oss.

Fördelarna med en välbyggd aluminiumbåt

Tinn-Silver båtarna upp till 6 meter är byggda med 4 mm havsvattenbeständigt aluminium medan typerna från 6 meter är byggda med 5 mm havsvattenbeständigt aluminium. Och det har sina skäl. Aluminium är en speciell metall och värderas av flera skäl:

LÅNG LIVSLÄNGD

Aluminium har lång livslängd och behåller sin form. Den påverkas inte av UV-strålning eller fukt och kan inte rosta, ruttna eller skeva. Aluminiumbåtar behåller sitt värde mycket längre än båtar byggda med något annat material. Detta säkerställer ett optimalt pris-kvalitetsförhållande.

UNDERHÅLLSVÄNLIG

För många människor är underhåll av sin båt en irriterande men nödvändig bieffekt. Om du vill ta väl hand om din båt och njuta av den länge är ett bra och regelbundet underhåll viktigt. Det är just en av de viktigaste fördelarna med en aluminiumbåt: den är praktiskt taget underhållsfri. Att måla? Nej inte nödvändigt. Förutom en hel del arbete sparar detta även mycket pengar. Aluminium ger bra motståndskraft mot korrosion, ett skyddande oxidskikt bildas naturligt.

RELATIVT LJUS

Du kan bli förvånad eftersom aluminium är en typ av järn, men en aluminiumbåt är relativt lätt. Det gör att en aluminiumbåt inte bara är manövrerbar i vattnet, utan det säkerställer också att aluminiumbåtar är lätta att släpa och därför lätta att transportera. Med samma mått ger en aluminiumbåt dig mer fart och en aluminiumbåt med samma framdrivningskraft förbrukar mindre bränsle.

STARK OCH SÄKER

Till skillnad från andra vanligt använda båtbyggnadsmaterial som polyster och trä är aluminium inte brandfarligt. I det avseendet är en aluminiumbåt också en säker båt. Aluminium är dessutom väldigt solid och robust, så din båt kan säkert ta stryk… Aluminium är motståndskraftigt mot kraftiga deformationer som river stål eller polyester, medan aluminium då bara böjer sig.

SPECIELLT OCH SPORTIGT UTSEENDE

Det finns inga bråk om smak. Alla båtentusiaster är inte charmade av aluminium. Men med en aluminiumbåt köper du också en båt med ett speciellt utseende. En aluminiumbåt är verkligen inte en båt som man kan segla obemärkt med över vattnet och det kan man ofta betrakta som en komplimang.

HÅLLBAR

Hållbarhet och miljömedvetenhet blir allt viktigare. Aluminium är 100 % återvinningsbart, vilket gör det till det mest hållbara materialet för båtbygge. En solid, formbeständig och hållbar båt: den båten vill du väl inte missa?

Båtarna

TINN-SILVER BÅTAR
för alla behov