Köpvillkor

Trygga köpvillkor för dig
som vill handla av oss

Priser & Betalning

Varje vara har angetts med pris inklusive moms. Den totala summan (med pris inklusive alla avgifter, moms och betalning) kan ses i kundvagnen. Hos oss kan du betala direkt, delbetala, eller betala med faktura.  

Frakt

 Fraktkostnad tillkommer med 127kr. Större och skrymmande produkter fraktkostnad mot förfrågan.

Leveranser

Leveranstiden anges i kundvagnen under respektive fraktstätt. Om en vara har en avvikande leveranstid kommer det stå angivet under respektive vara. 

Har du valt postförskott som fraktsätt finns dina varor kvar på posten under fyra veckor. Hämtar du ej upp varar returneras den till oss och vi förbehåller oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift. 

Returer

Om varan är defekt eller har packats fel står vi för returkostnaden. I andra fall sker den på egen bekostnad. Returer ska skickas som brev eller paket och inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig. 

Ångerrätt

Ångerrätten (ångerfristen) är en lagstadgad rättighet som betyder att du som konsument har 14 dagar på dig att ångra ditt köp hos oss, beroende på hur du gjorde köpet. Ångerfristen börjar att gälla från och med den dag du tog emot varan, eller en väsentlig del av den, och 14 kalenderdagar framåt. Om avtalet gäller en specialtillverkad vara – eller en vara som fått en tydlig personlig prägel, börjar ångerfristen löpa den dag vi lämnat informationen. Om du ångrar ditt köp måste du ange detta på ett tydligt sätt där det klart framgår att du ångrar ditt köp. Detta görs via mail på info@essmarin.se. Om du ångrar ditt köp betalar vi tillbaka det totala beloppet som du har betalat.

Ångerrätten gäller ej om

Tjänsten påbörjats under ångerfristen med ditt samtycke, priset är beroende av finansmarknadens svängningar, till exempel en aktie, varan på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas, förseglingen brutits på ljud- eller bildupptagningar eller datorprogram. Med försegling avses även teknisk plombering.

När ångerrätten är nyttjad

Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte ha använt varan, men får såklart ha undersökt och öppnat den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

När du nyttjat din ågerrät ska du:

Om det gäller en vara: sända eller lämna tillbaka den till oss.

Om det gäller en tjänst: hålla materialet tillgängligt för oss, om det inte medför besvär för dig.

Återbetalningsskyldighet

Om du utnyttjat din ångerrätt ska vi betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller inom 30 dagar från den dag vi tog emot varan eller meddelandet om att du har ångrat dig. Du får själv betala för returkostnaden när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka ersättningsvaror. 

Garantier & Service

Vår garanti gäller alltid enligt konsumentlagen i Sverige för affärer mellan privatpersoner och företag. Beroende på vilken leverantör som din produkt härstammar från gäller olika slags garantier. Kontakta oss om du vill få mer specifik information angående garanti och leverantör.

Privat policy

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Enligt Personuppgiftslagen har du rätt att få tillgång till informationen som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i sådana fall på info@essmarin.se. Mer information om hur vi hanterar och lagrar dina uppgifter kan du läsa om i vår Integritetspolicy.

Betalning med Klarna

För att kunna erbjuda dig Klarnas betalmetoder kan vi i kassan komma att dela dina personuppgifter i form av kontaktuppgifter och orderinformation med Klarna, för att Klarna ska kunna bedöma om du kan välja betalmetoderna, samt för att anpassa dem för dig. Dina personuppgifter som delas behandlas enligt Klarnas egen dataskyddsinformation.

Finansiering med Wasa kredit

Dela upp din betalning.

Tillsammans med Wasa Kredit erbjuder vi dig avbetalning för att finansiera ditt köp med din nya båt som säkerhet. Istället för att betala allt på en gång, betalar du ett mindre belopp varje månad. Prata med oss så berättar vi mer.

Integritetspolicy

Dina uppgifter

För EssMarin AB (essmarin.se) värderar vi dig och lägger stor vikt i din personliga integritet. Vi eftersträvar alltid en hög nivå av dataskydd. Därför är det viktigt för oss att du känner dig trygg och förstår hur dina uppgifter behandlas, används och hur vi ansvarar för dem. Vi följer Personuppgiftslagen (som många mer känner till som GDPR) vid hantering av personuppgifter. I denna Integritetspolicy förklarar vi även dina rättigheter och hur du kan göra dem gällande. 

Om du har några frågor angående om hur vi behandlar dina personuppgifter är du varmt välkommen att kontakta oss på info@essmarin.se.

Vad är en personuppgift och vad är en behandling av den?

Personuppgifter är alla uppgifter om en levande fysisk person som direkt, eller indirekt, kan kopplas till den personen. Det handlar inte bara om namn och personnummer, utan kan även handla om till exempel bilder och e-postadresser. Krypterade uppgifter och olika slags elektroniska identiteter, så som IP-nummer, är personuppgifter om de är sammankopplade till en fysisk person. 

Behandling av personuppgifter är allt som sker med personuppgifterna i olika IT-systemen: oavsett om det handlar om mobila enheter eller datorer. Det handlar om till exempel insamling, registrering, strukturering, lagring, bearbetning och överföring. I vissa fall kan även manuella register omfattas. Vi behandlar personuppgifter för att vi ska kunna fullfölja våra förpliktelser mot dig och vi ser till att inte fråga efter fler uppgifter än vad vi behöver.

Personuppgiftsansvarig

För de behandlingar som sker inom essmarin.se’s verksamhet är EssMarin AB personuppgiftsansvariga.  Org. nr: 556774-4460. Adress: Öbacken 3, 183 52 Täby

Vilka personuppgifter samlar vi in och varför?

Nedan följer några personuppgifter som vi behandlar

Ditt namn, Personnummer, Adress, Övriga kontaktuppgifter kopplade till ett köp på vår webbplats.

Enligt vårt köpevillkor behandlar vi dina personuppgifter för att kunna fullgöra våra skyldigheter mot dig som kund. Uppgifterna som samlas in kan också komma att användas för att ge dig riktade erbjudanden och nyheter rörande EssMarin, som du kan tänkas vara intresserad av. Vidare kan det finnas fall där uppgifterna används för att ge dig riktade erbjudanden och nyheter från andra varumärken. I dessa fall har vi upprättat personuppgiftsbiträdesavtal, som innebär att dessa företag behandlar uppgifterna för vår räkning och i enligt med våra instruktioner. 

Personuppgiftsbiträden

Användning av andra parter rör sig bland olika IT- och webbleverantörer samt frakt- och betallösnings-bolag, med flera. De är i dessa fall personuppgiftsbiträden till oss. Vi kontrollerar personuppgiftsbiträden för att säkerställa att de garanterar säkerheten och sekretessen för personuppgifterna. När personuppgiftsbiträden anlitas sker det bara för de ändamål som är förenliga med de ändamål vi själva har för behandlingen.

Akötrer som är självständigt personuppgiftsansvariga

Andra aktörer som vi delar personuppgifter med kan vara myndigheter, bland annat Skatteverket, när vi är skyldiga att lämna ut sådana uppgifter med stöd av lag eller myndighetsbeslut. När dina personuppgifter delas med en aktör som är självständigt personuppgiftsansvarig gäller den organisationens integritetspolicy och personuppgiftshantering.

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

För att du ska känna dig trygg i vår behandling av dina personuppgifter säkerställer vi att vi inte sparar dem längre än nödvändigt. På grund av lagstiftningen sparas vissa uppgifter i minst sju år.

Vad är dina rättigheter som registrerad?

Som registrerad kund hos oss har du enligt gällande lagstiftning ett antal rättigheter. Du har rätt till att få ett utdrag som visar vilka personuppgifter vi har registrerade om dig. Du kan begära rättelse av felaktiga uppgifter och i vissa fall radering av hela eller delar av uppgifterna. Vid frågor om dina rättigheter och liknande, kontakta oss på info@essmarin.se.