Skydd

Spårsändare

Vi installerar Yatchsafe GPS larm och spårsändare. Det är ett lättanvänt övervakningssystem som ger dig information löpande om någon flyttar din båt eller andra mobila enheter som är larmade. Det finns en uppsjö av tillbehör som ger ett komplett larm. Själva har vi använt Yatchsafe i vår Targa 32 för att hålla koll på temperaturen i båten varma sommardagar när hunden ligger kvar och sover i båten. Man kan ställa max och min temperatur och placera ut flera sensorer i båten. Vi använder även larm för landström samt givetvis inbrottslarm.

Stöldskyddsmärkning

Vi samarbetar med Securmark för att stöldskyddsmärka din båt och motor, givetvis märker vi även upp er snöskoter och ATV också!

Fören

I fören har man två bekväma handledare för en enkel och stabil ombordstigning. Runt om hela relingen finns ett rostfritt räcke som är bekvämt att hålla sig i och perfekt när man skall fendra av båten mot en brygga. Det finns även ordentliga steg för att ta sig ner i båten. Alla ytor är halkskyddade och väl nere på det plana däcket står man stadigt. Med höga fribord känner alla sig trygga i båten.

Lastutrymmet

Lastutrymmet i fören erbjuder ett bra torrt och ventilerat låsbart utrymme för förvaring av extra flytvästar, filtar och kaffekorgen.

Mittbänken

Mittbänken som erbjuder flera sittplatser kan tas bort med ett enkelt handgrepp för att få en stor lastyta med plant golv samt för att enkelt röra sig ombord.

Durken

Durken är självlänsande vilket innebär att regnvatten rinner ut av sig själv. Man är inte beroende av en elpump och batteri.

Styrplatsen

Styrplatsen har en vindruta med rostfritt räcke runt om som man gärna använder om man vill stå och köra och när man rör sig ombord. Styrningen är kabelstyrning som standard. Vi brukar komplettera med en rattknopp för snabbare rattutslag i låg fart. På styrpulpeten finns det plats för att installera kartplotter/ekolod. Här hittar man även strömbrytare och ett strömuttag. Under styrpulpeten finns en brandsläckare. 495XL R förses med sidomonterat motorreglage.

Aktersoffan

Aktersoffan gör att man sitter stadigt och man kan flytta sig i sidled för att balansera båtens gång efter last och sidvind. Under den låsbara aktersoffan hittar man huvudströmbrytaren och batteriet och bränsletanken. Under aktersoffan finns även ett väl tilltaget ventilerat lastutrymme.

Akterstäven

På akterstäven finns en räddningsstege installerad, perfekt när man skall ut och bada!

Andra Skärgårdsnära
tjänster