Skydd

Spårsändare

Vi installerar Yatchsafe GPS larm och spårsändare. Det är ett lättanvänt övervakningssystem som ger dig information löpande om någon flyttar din båt eller andra mobila enheter som är larmade. Det finns en uppsjö av tillbehör som ger ett komplett larm. Själva har vi använt Yatchsafe i vår Targa 32 för att hålla koll på temperaturen i båten varma sommardagar när hunden ligger kvar och sover i båten. Man kan ställa max och min temperatur och placera ut flera sensorer i båten. Vi använder även larm för landström samt givetvis inbrottslarm.

Stöldskyddsmärkning

Vi samarbetar med Securmark för att stöldskyddsmärka din båt och motor, givetvis märker vi även upp er snöskoter och ATV också!

Märkning båt och motor pris från 2 290,- (EssMarin kan även utföra märkning ute på plats)

Årsavgift från år 2: 195,-

Har du flera märkta enheter kostar det 95:- per extra enhet.

 

Dold märkning

Tusentals av unika ID-micromärken sprayas i hålrum på båten och motorn. Micromärkena är omöjliga att ta bort för tjuvar. Ett micromärke räcker för att ta reda på vem som äger båten och motorn.

Polis, tull och vi som återförsäljare har utrustning för att hitta micromärken och bevisa rättmätig ägare av båten och motorn.

Synlig märkning

Ingraverade ID-nummer och synliga varningsdekaler visar att båten och motorn är stöldmärkta med Securmark och inte låter sig bli stöldgods. ID-numret sätts på ett antal platser på båten och motorn.

Märkningen har en preventiv effekt. Vi sätter på ett antal ID-nummer och dekaler på båten och motorn. Dessa är väl synliga och svåra att ta bort.

Uppdaterad databas

ID-nummer lagras tillsammans med ägarinformation i Securmarks uppdaterade databas. Polis och tull kan snabbt hitta den rätta ägaren om båten skulle komma på avvägar.

Trygghet vid köp och försäljning

Securmark-märkta enheter är tryggare att köpa – och enklare att sälja eftersom du kan bevisa ägarskapet.

Andra Skärgårdsnära
tjänster

Båtmotorer

ett urval av våra leverantörer