ESSMarin

Hydrokopter 480 SAR

En hydrokopter som utvecklats för professionellt bruk tillsammans med
flera brandkårsavdelningar i Finland.

Från 68 600€

( Pris avser leverans fabrik Larsmo, Finland)

Petor Hydrokopter

Personer

4

Längd

4.8 m

Bredd

2.0 m

Vikt

440 kg

Hydrokopter

Hydrokopter för professionellt bruk.
Petor Hydrokopter 480 SAR.

Petor 480 SAR hydrokoptern har utvecklats tillsammans med flera brandkårsavdelningar i Finland för professionellt bruk.
På grund av det kalla nordiska klimatet och den utmanande naturen, bestämmer vi oss för att bygga luftbåtarna genom att svetsa polyeten.

Polyeten är det vanligaste plastmaterialet i världen, Den är återvinningsbar, kemiskt stabil, giftfri och miljövänlig.
Därför är polyetenen mycket hållbar och kräver bokstavligen inget underhåll, utan tvekan det perfekta materialet för att bygga fartyg avsedda för tungt och professionellt bruk.

Teknisk information

Längd

4.8 m

Bredd

2.0 m

Vikt

440 kg

Konstruktion

HMWPE

Antal personer

4

·

·

·

·

Priser

Våra priser

Petor Hydrokopter 480 SAR

Båt

Motor

Utrustning

Pris

Hydrokopter 480 SAR

Rotax 912 ULS 100hp flygklassad motor

Navigator Garmin 72UHD + Navionics karta, ledramp infälld i fören, biltrailer special för 480SAR

68 600€ +moms

(Pris avser leverans fabrik Larsmo, Finland)

Hydrokopter 480 SAR demo Körd enbart 53 timmar

Rotax 912 ULS 100hp flygklassad motor

Två ledstrålkastare infälld i fören, två på bågen, orange blixtljus.

450 000kr inkl moms

(Pris avser leverans Järfälla)

Begagnad biltrailer specialanpassad för 480SAR

Respo obromsad trailer 750kg

14 000kr inkl moms

(Pris avser leverans Järfälla)

Beställ din Hydrokopter

Välj ev. extrautrustning

* Formuläret är ett beställningsunderlag. EssMarin kontaktar alltid kunden för att ta de sista uppgifterna och bestämma ev. finansieringslösning och leveransalternativ.

Hydrokopter är en typ av fartyg som använder sig av en teknik som kallas för hydrofoil för att lyfta båten ovanför vattenytan när den är i rörelse. Här är några viktiga punkter om båtar med hydrokopterteknik: 

1. Hydrofoiltekniken: Hydrokopter använder hydrofoil, en slags vinge som är fäst under båtens skrov. När båten ökar sin hastighet genererar hydrofoilen lyftkraft och lyfter båten ur vattnet. Detta minskar vattenmotståndet dramatiskt och ökar båtens hastighet och bränsleeffektivitet jämfört med traditionella skrov. 

2. Flygning över vatten: När båten når en tillräcklig hastighet, lyfter hydrofoilen båten ur vattnet, vilket resulterar i en “flytande” känsla. Eftersom båten inte längre är i direkt kontakt med vattnet minskar motståndet betydligt, vilket gör det möjligt för båten att nå högre hastigheter med mindre kraft. 

3. Stabilitet och Styrning: Hydrokopter kräver noggrann balansering och styrning för att upprätthålla stabilitet när den flyger över vattenytan. Genom att justera hydrofoils vinkel och höjd kan föraren kontrollera höjden och stabiliteten hos båten. Avancerade system och tekniker används också för att förbättra manövrerbarheten och säkerheten. 

4. Användningsområden: Båtar med hydrokopterteknik används i olika sammanhang, inklusive militära, kommersiella och fritidsapplikationer. Inom militären kan de användas för snabb förflyttning av trupper och utrustning över vatten. Inom kommersiell sjöfart kan de användas för snabb leverans av varor eller för passagerartransport. Inom fritidssektorn används de för sport och rekreation, såsom racing eller utflykter. 

5. Utveckling och Framtidsutsikter: Hydrokopterteknik har utvecklats under årtionden och har potential att fortsätta att förbättras med nya material och designkoncept. Framtida hydrokopterdesigner kan vara ännu mer bränsleeffektiva och miljövänliga, med minskade utsläpp och högre prestanda. Forskning och utveckling på området fokuserar också på att göra tekniken mer tillgänglig och kostnadseffektiv för olika användningsområden.