ESS Marin

Rönnqvist PRO 15, PRO 15R

En perfekt båt för 5 personer med stora laster

* I pris ingår frakt från fabrik till Järfälla, Sverige.

Personer

5

Längd

4,5 m

Bredd

1,65 m

Vikt

195 kg

Max last

650 kg

Pro 15

En sann trotjänare i skärgården.
Rönnqvist 15.

Rönnqvist båtvarv har tillverkat båtar i Sundom utanför Vasa i Finland under 44 år. Allt sedan starten 1976 har modellerna sakta utvecklas i samråd med sina trogna kunder. Man har hunnit bygga och leverera över 5000 båtar till nöjda kunder i Finland sedan varvet grundades.

Skrovet

Skrovet är av klinktyp med utsvängd förstäv som effektivt leder bort vattensprut när man kör i hög sjö. Rönnqvist båtarna är riktningsstabila som resultat av den rejäla kölen. Kölen har rostfritt köljärn för att skydda båten mot islag. Hela innerskrovet är en luftfylld flyttank med en dräneringsplugg på akterstäven för att tappa ur eventuell kondens eller för att testa tätheten i skrovet.

Fören

Det sitter ett stabilt handtag i fören som man använder för att dra upp båten på en slip eller på stranden. Det finns även ordentliga steg för att ta sig ner i båten. Alla ytor där man går och står är halkskyddade och väl nere på det plana däcket står man stadigt. Handtag att hålla i sig i sitter på bägge sidor i fören.

Lastutrymmet

Lastutrymmet i fören erbjuder ett bra torrt och ventilerat låsbart utrymme för förvaring av extra flytvästar, filtar och kaffekorgen.

Mittbänken

Mittbänken som erbjuder flera sittplatser kan tas bort med ett enkelt handgrepp för att få en stor lastyta med plant golv samt för att enkelt röra sig ombord.

Durken

Durken är självlänsande vilket innebär att regnvatten rinner ut av sig själv. Man är inte beroende av en elpump och batteri. Om man lastar båten tungt lägger man en dyvika i dräneringshålet för att inte vatten skall leta sig genom backventilen.

Styrplatsen (Pro 15R)

Styrningen är kabelstyrning som standard. På styrpulpeten finns det plats för att installera Garmin kartplotter/ekolod. Rönnqvist Pro15R förses med sidomonterat motorreglage.

Som option kan Pro 15R utrustas med vindruta och rostfri båge.

Aktersoffan

Aktersoffan gör att man sitter stadigt och man kan flytta sig i sidled för att balansera båtens gång efter last och sidvind. Under den låsbara aktersoffan hittar man huvudströmbrytaren och batteriet och utrymme för bränsletanken. Under aktersoffan finns även ett väl tilltaget ventilerat lastutrymme. 

Akterstäven

På akterstäven finns en räddningsstege installerad, perfekt när man skall ut och bada!

Teknisk information

Längd

4,5 m

Bredd

1,65 m

Vikt

ca 195 kg

Motorrekommendation

5-20 hk

Reglage

Rorkult eller sidomonterat 495R

Max motoreffekt

15 kW

Antal personer

5

Max last

375 kg

CE Klassning

Modul B, Kategori D

Max motorvikt

105 kg

Självläns

·

Rostfritt köljärn

Räddningsstege

·

Årtullar

·

2 st låsbara förvaringsboxar

·

·

Styrpulpet vid Pro 15R

·

Kabelstyrning vid Pro 15R

Passande
Båtmotorer

Priser

Våra priser

Rönnqvist 15

Båt

Motor

Utrustning

Pris

Rönnqvist Pro 15

Standard

64 900:—

(Pris avser leverans Järfälla, Sverige.)

Rönnqvist Pro 15R

Standard

71 260:—

(Pris avser leverans Järfälla, Sverige.)

Beställ din båt

Välj ev. extrautrustning

* Formuläret är ett beställningsunderlag. EssMarin kontaktar alltid kunden för att ta de sista uppgifterna och bestämma ev. finansieringslösning och leveransalternativ.