ESS Marin

Rönnqvist PRO 495XL, PRO 495XL R

En perfekt båt för 7 personer med stora laster

* Pris avser leverans Järfälla, Sverige.

Personer

7

Längd

5.04 m

Bredd

1.80 m

Vikt

280 kg

Max last

545 kg

495xl r

En sann trotjänare i skärgården.
Rönnqvist 495XL R.

Rönnqvist båtvarv har tillverkat båtar utanför Vasa i Finland och Åland under 44 år. Allt sedan starten 1976 har modellerna sakta utvecklas i samråd med sina trogna kunder. Man har hunnit bygga och leverera över 5000 båtar till nöjda kunder i Finland sedan varvet grundades.

Skrovet

Skrovet är av klinktyp med utsvängd förstäv som effektivt leder bort mycket  av vattensprutet när man kör i hög sjö. Rönnkvist båtarna är riktningsstabila som resultat av den rejäla kölen. Kölen har rostfritt köljärn för att skydda båten mot islag.

Fören

I fören har man två bekväma handledare för en enkel och stabil ombordstigning. Runt om hela relingen finns ett rostfritt räcke som är bekvämt att hålla sig i och perfekt när man skall fendra av båten mot en brygga. Räcket lämpar sig även som fästpunkt för spöhållare. Det finns även ordentliga steg för att ta sig ner i båten. Alla ytor är halkskyddade och väl nere på det plana däcket står man stadigt. Med höga fribord känner alla sig trygga i båten.

Lastutrymmet

Lastutrymmet i fören erbjuder ett bra torrt och ventilerat låsbart utrymme för förvaring av extra flytvästar, filtar och kaffekorgen.

Mittbänken

Mittbänken som erbjuder flera sittplatser kan tas bort med ett enkelt handgrepp för att få en stor lastyta med plant golv samt för att enkelt röra sig ombord.

Durken

Durken är självlänsande vilket innebär att regnvatten rinner ut av sig själv. Man är inte beroende av en elpump och batteri. Det finns en dyvika som används om båten är tungt lastad. 

Styrplatsen

Styrplatsen har en vindruta med rostfritt räcke runt om som man gärna använder om man vill stå och köra och när man rör sig ombord. Styrningen är kabelstyrning som standard. Vi brukar komplettera med en rattknopp för snabbare rattutslag i låg fart. På styrpulpeten finns det plats för att installera kartplotter/ekolod. Här hittar man även strömbrytare och ett strömuttag.  495XL R förses med sidomonterat motorreglage.

Aktersoffan

Aktersoffan gör att man sitter stadigt och man kan flytta sig i sidled för att balansera båtens gång efter last och sidvind. Under den låsbara aktersoffan hittar man huvudströmbrytaren och batteriet och bränsletanken. Under aktersoffan finns även ett väl tilltaget ventilerat lastutrymme.

Akterstäven

På akterstäven finns en räddningsstege installerad, perfekt när man skall ut och bada!

Teknisk information

Längd

5.04 m

Bredd

1.80 m

Vikt

295 kg (utan motor)

Motorrekommendation

15 — 40 hk

Reglage

Sidomonterat

Max motoreffekt

40 hk

Antal personer

7

Max last

545 kg

CE Klassning

C och D

·

Självlänsande

Vindruta, rostfria räcken

·

Kabelstyrning

Räddningsstege

·

Lanterna

·

2 st låsbara förvaringsboxar

·

Årtullar

·

Rostfritt köljärn

·

Passande
Båtmotorer

Priser

Våra priser

Rönnqvist 495XL samt XL R

Båt

Motor

Utrustning

Pris

Rönnqvist Pro 495XL

Standard

94 100:—

(Pris avser leverans Järfälla, Sverige.)

Rönnqvist Pro 495XL R

Standard

109 200:—

Beställ din båt

Välj ev. extrautrustning

* Formuläret är ett beställningsunderlag. EssMarin kontaktar alltid kunden för att ta de sista uppgifterna och bestämma ev. finansieringslösning och leveransalternativ.