ESS Marin

Rönnqvist PRO 545

En perfekt båt för 8 personer med stora laster

fr.

163 000:—

* Pris avser tomt skrov leverans Järfälla, Sverige.

Personer

8

Längd

5,45 m

Bredd

2,0 m

Vikt

420 kg

Max last

650 kg

Pro 545

En sann trotjänare i skärgården.
Rönnqvist 545.

Rönnqvist båtvarv har tillverkat båtar i Sundom utanför Vasa i Finland under 44 år. Allt sedan starten 1976 har modellerna sakta utvecklas i samråd med sina trogna kunder. Man har hunnit bygga och leverera över 5000 båtar till nöjda kunder i Finland sedan varvet grundades.

Skrovet

Skrovet är av klinktyp med utsvängd förstäv som effektivt leder bort vattensprut när man kör i hög sjö. Rönnkvist båtarna är riktningsstabila som resultat av den rejäla kölen. Kölen har rostfritt köljärn för att skydda båten mot islag.

Fören

I fören har man två bekväma handledare för en enkel och stabil ombordstigning. Runt om hela relingen finns ett rostfritt räcke som är bekvämt att hålla sig i och perfekt när man skall fendra av båten mot en brygga. Räcket lämpar sig även som fästpunkt för spöhållare Det finns även ordentliga steg för att ta sig ner i båten. Alla ytor är halkskyddade och väl nere på det plana däcket står man stadigt. Med höga fribord känner alla sig trygga i båten.

Lastutrymmet

Lastutrymmet i fören erbjuder ett bra torrt och ventilerat låsbart utrymme för förvaring av extra flytvästar, filtar och kaffekorgen.

Mittbänken

Mittbänken som erbjuder flera sittplatser kan tas bort med ett enkelt handgrepp för att få en stor lastyta med plant golv samt för att enkelt röra sig ombord.

Durken

Durken är självlänsande vilket innebär att regnvatten rinner ut av sig själv. Man är inte beroende av en elpump och batteri. Det finns en dyvika som används om båten är tungt lastad. 

Styrplatsen

Styrplatsen har en vindruta med rostfritt räcke runt om som man gärna använder om man vill stå och köra och när man rör sig ombord. Här finns även lanternan installerad.

Framför styrpulpeten finns en sittplats som även innehåller ett förvaringsutrymme. Här hittar man även den fasta bensintanken i aluminium på 62L samt ett fast bränslefilter.

Fast installerad tank försvårar för tjuvar som snabbt vill stjäla en dunk med bränsle. Det finns plats för extra bränsledunk, tratt lite andra förnödenheter.

När vi på EssMarin installerat motor på din Pro 545 använder vi alltid Baystar hydraulisk styrning vilket är inräknat i priserna på komplett båt och motorpaket. På styrpulpeten finns det plats för att installera kartplotter och ekolod. Här hittar man även strömbrytare för lanterna och ett strömuttag. Under styrpulpeten finns en brandsläckare.

Aktersoffan

Aktersoffan gör att man sitter stadigt och man kan flytta sig i sidled för att balansera båtens gång efter last och sidvind. Under den låsbara aktersoffan hittar man huvudströmbrytaren och batteriet Under aktersoffan finns även ett väl tilltaget ventilerat lastutrymme.

Akterstäven

I motorbrunnen som är anpassad för Hondamotorer finns två förvaringsboxar för förtöjningstampar. På akterstäven finns en räddningsstege installerad, perfekt när man skall ut och bada!

Teknisk information

Längd

5,45 m

Bredd

2,0 m

Vikt

420 kg

Motorrekommendation

40-50 hk

Reglage

Toppreglage

Max motoreffekt

50 hk

Antal personer

8

Max last

650 kg

CE Klassning

Modul B, Kategori C

·

Självlänsande

Vindruta, rostfria räcken

·

Hydraulstyrning

Räddningsstege

·

Lanterna

·

5 st låsbara förvaringsboxar

·

Rostfritt köljärn

·

Fast 62 L tank i aluminium med separat bränslefilter

·

Låsögla

Passande
Båtmotorer

Priser

Våra priser

Rönnqvist 545

Båt

Motor

Utrustning

Pris

Rönnqvist Pro 545

Enbart båt utan motorinstallation

163 000:—

(Pris avser leverans Järfälla, Sverige.)

Rönnqvist Pro 545

Honda BF40

EssMarin Standard

-:—*

(ord. :—)

Rönnqvist Pro 545

Honda BF50

EssMarin Standard

-:—*

(ord. :—)

* Priser med Honda kampanj, Kampanjpris gäller t.o.m oktober 2021

Beställ din båt

Välj ev. extrautrustning

* Formuläret är ett beställningsunderlag. EssMarin kontaktar alltid kunden för att ta de sista uppgifterna och bestämma ev. finansieringslösning och leveransalternativ.