ESS Marin

Rönnqvist PRO 705

En perfekt båt för 10 personer med stora laster

fr.

328 000:—

* Pris avser Skrov med styrpulpet utan stolar, soffa eller extra sittplats framför pulpet med leverans Järfälla, Sverige.

Personer

10

Längd

7,10 m

Bredd

2,40 m

Max last

1165 kg

Pro 705

En sann trotjänare i skärgården.
Rönnqvist 705.

Rönnqvist båtvarv har tillverkat båtar utanför Vasa i Finland och Åland under 44 år. Allt sedan starten 1976 har modellerna sakta utvecklas i samråd med sina trogna kunder. Man har hunnit bygga och leverera över 5000 båtar till nöjda kunder i Finland sedan varvet grundades.

Skrovet

Skrovet är av klinktyp med utsvängd förstäv som effektivt leder bort vattensprut när man kör i hög sjö. Rönnkvist båtarna är riktningsstabila som resultat av den rejäla kölen. Kölen har rostfritt köljärn för att skydda båten mot islag.

Fören

I fören har man två bekväma handledare för en enkel och stabil ombordstigning. Runt om hela relingen finns ett rostfritt räcke som är bekvämt att hålla sig i och perfekt när man skall fendra av båten mot en brygga. Det finns även ordentliga steg för att ta sig ner i båten. Alla ytor är halkskyddade och väl nere på det plana däcket står man stadigt. Med höga fribord känner alla sig trygga i båten.

En populär option är två knapar i fören för enkel förtöjning. Ett populärt tillbehör är en extra låsögla uppe på relingen för att inte behöva hänga ner över relingen med låskättingen.

Lastutrymmet

Lastutrymmet i fören erbjuder ett bra torrt och ventilerat låsbart utrymme för förvaring av extra flytvästar, filtar och kaffekorgen.

Som option kan vi förbereda med kanalisering till lastutrymmet i fören om man vill ha trollingmotor eller annan elektrisk utrustning installerat föröver. 

 

Bänk framför pulpet

Framför pulpeten sitter två personer bekvämt och man har perfekt sikt framåt. 

Durken

Durken är självlänsande vilket innebär att regnvatten rinner ut av sig själv. Man är inte beroende av en elpump och batteri. När man lastar båten kan man enkelt blockera självlänsen med en dyvika för att inte vatten skall rinna in via självlänsen.

Valfri layout i båten

Den fasta 145L tanken i aluminium ligger under durken, detta medför att man fritt kan välja var Pro 705 skall ha sin styrplats.

Man kan som på bilden ha två bekväma kaptensstolar, höj och sänkbara som även har justering fram7bak och kan roteras 360 grader. Stolsstativet kan fås med inbyggd gasfjädring vilket medför att man sitter bekvämt utan slag trots körning i grov sjö. Stativet går även att utrusta med en fotplatta i aluminium som kan vikas undan vid stående körning.

Pulpeten kan även dras bakåt så att man sitter på aktersoffan och kör, detta ger ett stort fritt lastdäck. Då kan man även välja bort de extra sittplatserna framför pulpeten. 

Styrplatsen

Styrplatsen har en vindruta med rostfritt räcke runt om som man gärna använder om man vill stå och köra och när man rör sig ombord. Styrningen är kabelstyrning som standard. Vi brukar komplettera med en rattknopp för snabbare rattutslag i låg fart. På styrpulpeten finns det plats för att installera kartplotter/ekolod. Här hittar man även strömbrytare och ett strömuttag. Under styrpulpeten finns en brandsläckare. 

Aktersoffan

Aktersoffan gör att passagerarna sitter stadigt Under den låsbara aktersoffan hittar man huvudströmbrytaren och batteriet och bränsletanken. Under aktersoffan finns även ett väl tilltaget ventilerat lastutrymme.

Akterstäven

På akterstäven finns en räddningsstege installerad, perfekt när man skall ut och bada! På respektive sida om motorn finns låsbara boxar för förtöjningstampar.

Trimplan

Pro 705 får fina gångegenskaper om man väljer till Zipwake helautomatiska trimplan. Båten får en fin gång och man kan köra på utan att fundera på sidvind, trimvinkel eller optimalt gångläge för att spara bränsle. Sipwake sköter allt det utan att man behöver knappa på trimplanskonsollen under gång. 

Teknisk information

Längd

7,10 m

Bredd

2,40 m

Vikt

950 kg

Motorrekommendation

80-150 hk

Reglage

Toppreglage

Max motoreffekt

150 hk

Antal personer

C 10 + 415kg last

Max last

1285 kg

CE Klassning

Modul B, Kategori C

·

Självlänsande

Vindruta, rostfria räcken

·

Hydraulstyrning

Räddningsstege

·

Lanterna

·

5 st låsbara förvaringsboxar

·

Fast tank i aluminium 145 L + fast bräslefilter

·

Rostfritt köljärn

·

Huvudbrytare och batteribox

Passande
Båtmotorer

Priser

Våra priser

Rönnqvist 705

Båt

Motor

Utrustning

Pris

Rönnqvist Pro 705

Tomt skrov med styrpulpet utan stolar, soffa och extra sittplats framför pulpet.

328 000:—

(Pris avser leverans Järfälla, Sverige.)

Rönnqvist Pro 705

Honda BF 115 LU

Se nedan

559 500 :--

Rönnqvist Pro 705

Honda BF 150 LU

Se nedan

591 000 :--

I vårt EssMarin paket komplett båt för 705 som avspeglas i priset 559.500kr (115hk) eller 591.000kr (150hk) ovan ingår följande utrustning:

Skrov med självlänsande däck, aluminiumtank, styrpulpet, rostfria räcken, 4st knapar, badstege, 2st ankarboxar
fast tank 145L med bränslefilter, totalt 5st förvaringar varav 2st med luckhållare, högt placerad låsögla, rostfritt köljärn, brandsläckare

2st stolar Vetus Seaman med fällbara armstöd fällbar dyna, gasdämpat underrede som är snurrbart 360 grader samt justering i höjd
och längsled, fällbara fotplattor samt skyddsöverdrag

Sittplats framför pulpet med förvaringsbox.

Motor installation inkluderar 75Ah startbatteri med huvudströmbrytare, motorlås, olja, leveransservice, toppreglage med reglagevire, 
valfri färg på Honda mätare varvräknare+trim/tilt samt tankmätare, skyddslang till motorbrunn

Baystar+ hydraulstryrning komplett installerat med Baystar skrovgenomföring samt rattknopp

Elpanel med separata säkringar, signalhorn, lanterna

Garmin 9″ plotter med NMEA 2K nätverk kopplat till motor, valfri Garmin karta över Sverige

Zipwake 300S komplett system med automatiskt trimplan

 Kanalisering till lucka i fören för att installera extra trollingmotor

Securmarkmärkning av båt + motorI vårt EssMarin paket komplett båt för 625 som avspeglas i priset 407 900kr ovan ingår följande utrustning:

Beställ din båt

Välj ev. extrautrustning

* Formuläret är ett beställningsunderlag. EssMarin kontaktar alltid kunden för att ta de sista uppgifterna och bestämma ev. finansieringslösning och leveransalternativ.