Rönnqvist

Rönnqvist båtvarv har tillverkad
skärgårdsbåtar sedan 1976.

Rönnqvist båtvarv har tillverkat båtar utanför Vasa i Finland under 46 år. Allt sedan starten 1976 har modellerna sakta utvecklas i samråd med sina trogna kunder. Man har hunnit bygga och leverera över 5000 båtar till nöjda kunder i Finland sedan varvet grundades.

Båtarna används lika ofta för picknicktur ut i skärgården, laståsna för byggmaterial till fritidshuset eller som till yrkesfiskarens trogna vän och levebröd. En sak är säker, byggkvaliteten har det aldrig tummats på. Man kan lita på sin Rönnqvist båt när man behöver det som mest. Över stormiga hav och isiga fjärdar när temperaturen kryper under nollan och man måste ta sig hem eller iland från ön. Då infinner sig den där sköna känslan att sitta tryggt i en Rönnqvist, färden går tyst och säkert i det väl tilltagna skrovet.


Körpositionen är utmärkt oavsett vilken modell man väljer, det finns olika varianter på styrpulpeter beroende på vad man har för användningsområde på båten. Yrkesfiskaren som lägger nät vill ha andra tillval än den stora familjen som skall transporterar folk och material. Båtarna byggs för hand och de flesta önskemål går att tillgodose.


Båtarna lever länge och vaxar man upp skrovet infinner sig nybåtskänslan igen, det får man bara om båtbyggaren valt komponenter med omsorg och har handlag att förvalta materialet väl. Det kan Kenneth Rönnqvist, Johan Hammarström och deras kunniga båtbyggare på det Österbottniska båtvarvet, vilket vi stolt vill erbjuda även till den Svenska marknaden.

Båtarna

Rönnqvist PRO
för alla behov