Rönnqvist

Rönnqvist båtvarv har tillverkad
skärgårdsbåtar sedan 1975.

Rönnqvist båtvarv har tillverkat båtar utanför Vasa i Finland snart 50 år. Allt sedan starten 1975 har modellerna sakta utvecklas i samråd med sina trogna och nöjda kunder. Man har hunnit bygga och leverera över 6000 båtar till nöjda kunder i Finland sedan varvet grundades.

Båtarna används lika ofta för nöjestur och sportfiske ut i skärgården, materialtransport för byggmaterial till fritidshuset eller som till yrkesfiskarens trogna vän och levebröd. En sak är säker, byggkvaliteten har det aldrig tummats på. Man kan lita på sin Rönnqvist båt när man behöver det som mest. Över stormiga hav och isiga fjärdar när temperaturen kryper under noll och man måste ta sig hem eller iland från ön. Då infinner sig den där sköna känslan att sitta tryggt i en Rönnqvist, färden går tyst och säkert i det väl balanserade dubbelskrovet.

Man står lika bekvämt och kör som man sitter ner. Det gäller oavsett vilken modell man väljer, det finns olika varianter på styrpulpet att välja beroende på vad man har för användningsområde på båten. Yrkesfiskaren som lägger nät vill ha andra tillval än den stora familjen som skall transporterar folk och material. Båtarna byggs för fortfarande med en varlig hand och de flesta önskemål går att tillgodose.

Båtarna lever länge och vaxar man upp skrovet infinner sig nybåtskänslan igen och igen, det får man bara om båtbyggaren valt komponenter med omsorg och har handlag att förvalta materialet väl. Det kan Kenneth Rönnqvist, och hans kunniga båtbyggare på det Österbottniska båtvarvet som ligger i Sundom utanför Vasa.

Vi på EssMarin är stolta över att erbjuda även den Svenska marknaden en möjlighet att få uppleva en äkta Rönnqvist båt. Tillverkningen sker efter order så att varje kund kan få exakt den utrusningen som fyller ens behov och önskemål.

Rönnqvist båtarna finns i storlek från 15 till 23 fot. Modellerna har sakta utvecklats genom åren för att få just den där balanserade köregenskapen som Kenneth är duktig på att locka fram ur alla sina skrovmodeller.

Som kuriosa kan nämnas att den beige färgen på ovanbyggnaden är vald för att man inte skall bli bländad i solen av en kritvit gelcoat. Något fler borde beakta!

Båtarna

Rönnqvist PRO
för alla behov